H Enolia Solar Systems πρόκειται να εγκαταστήσει στην Ελλάδα συστήματα ηλεκτροπαραγωγής Solaredge ισχύος 1,5 MW, στα πλαίσια μίας νέας συνεργασίας

Hod Hasharon, Ισραήλ και Αθήνα – 29 Ιουλίου 2010 – Η SolarEdge Technologies, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και συστημάτων τηλε-επιτήρησης, επεκτείνει την δραστηριότητά της και στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας την συνεργασία της με την Enolia Solar Systems ΑΕ, μία κορυφαία ελληνική επιχείρηση η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων, την εμπορία εξοπλισμού και τον σχεδιασμό και υλοποίηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων επί οροφής, στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Βουλγαρίας.

Η λύση της SolarEdge περιλαμβάνει τα PowerBoxes™, τα οποία είναι μονάδες βελτιστοποίησης ισχύoς προσαρτώμενες σε κάθε πανέλο, τους αντιστροφείς ισχύος και το σύστημα τηλε-επιτήρησης για κάθε πανέλο ξεχωριστά. Αυτή η μοναδική λύση επιτρέπει την παραγωγή έως 25% περισσότερης ενέργειας από οποιαδήποτε φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος και την πολυπλοκότητα.

Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων αναπτύσσεται ταχύτατα, καθώς δίδονται ικανά κίνητρα για εγκαταστάσεις επί οροφής και επί γής. Η κατανεμημένη αρχιτεκτονική της SolarEdge επιτρέπει σε εγκαταστάτες και ιδιοκτήτες συστημάτων να σχεδιάζουν χωρίς περιορισμούς, να εκμεταλλεύονται καλύτερα την διαθέσιμη επιφάνεια, όπως επίσης και να επιτηρούν το σύστημα σε πραγματικό χρόνο για κάθε ένα πανέλο, με αποτέλεσμα την αποτελεσματικότερη συντήρηση του με μειωμένο κόστος. Η λύση SolarEdge ενσωματώνει ενισχυμένους μηχανισμούς ασφάλειας, διαθέτει υψηλή αξιοπιστία και εξαιρετικούς όρους εγγύησης, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απόσβεση της επένδυσής σας.

Η Enolia Solar Systems έχει ήδη επιτυχώς υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί μεγάλα επίγεια έργα στην Βοιωτία, την Κρήτη, την Λέσβο, την Ρόδο, τη Λάρισα και το Αγρίνιο, η συνολική ισχύς των οποίων για το 2010 ανέρχεται σε 7,2 MWp. Σε αυτά θα προστεθούν επιπλέον έργα ισχύος 13 MWp για το 2011. Η εταιρεία αναμένει πωλήσεις συστημάτων SolarEdge άνω των 1,5 MWp μέσα στους προσεχείς μήνες.

«Η μοναδική λύση SolarEdge είναι ιδιαίτερα επωφελής για την ελληνική αγορά», αναφέρει ο κ. Χαρίλαος Μητρελιάς, Γενικός Διευθυντής της Enolia Solar Systems, «καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιών επωφελούνται από την βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και της παραγόμενης ενέργειας του συστήματος σε επίπεδο πανέλου, από τον πολύ αποδοτικό αντιστροφέα ισχύος, όπως επίσης και από την αποτελεσματικότερη συντήρηση μέσω τηλε-επιτήρησης, τα οποία παρέχονται από τον ίδιο προμηθευτή».

«Η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», λέει ο κ. Zvi Lando, Αντιπρόεδρος πωλήσεων εξωτερικού της SolarEdge «και αναγνωρίζουμε ότι η Enolia, με την τεχνογνωσία που διαθέτει και το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και διανομέων της, αποτελεί ιδανικό συνεργάτη για τη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην ελληνική αγορά».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Enolia Solar, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.enoliasolar.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SolarEdge, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.solaredge.com.

Πληροφορίες για την Enolia
Η Enolia Solar Systems Α.Ε. ιδρύθηκε από την ελληνική εταιρεία Enolia Energy και τις ιαπωνικές εταιρείες Itochu Corporation και Mitsubishi Heavy Industries. Η Enolia Energy κατέχει το 60% της επιχείρησης ενώ ο όμιλος Itochu κατέχει το υπόλοιπο 40%. Ο Όμιλος Itochu, μέσω της θυγατρικής του Solar Depot στις ΗΠΑ, κατέχει την πρώτη θέση στην αμερικανική αγορά οικιακών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, μέσω της θυγατρικής του Ecosystems Japan, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εγκατάστασης οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ιαπωνία. Η Mitsubishi Heavy Industries συνεισφέρει την προηγμένη τεχνογνωσία και τα προϊόντα της για την ανάπτυξη μεγάλων έργων, αλλά και για εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις.

Σχετικά με την SolarEdge
Η SolarEdge προσφέρει την πρώτη παγκοσμίως ολοκληρωμένη λύση παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, με ενσωματωμένη τηλε-επιτήρηση, επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας με χαμηλότερο κόστος. Τα PowerBoxes™ της SolarEdge είναι συστήματα βελτιστοποίησης ισχύoς DC-DC, τα οποία εκτελούν λειτουργίες MPPT ανά πανέλο, παρακολουθώντας παράλληλα την απόδοσή του και ανταλλάσσοντας δεδομένα μέσα από τις υπάρχουσες γραμμές ισχύoς. Επιπλέον, τα PowerBoxes™ διατηρούν συνεχώς σταθερή την τάση DC των strings, επιτρέποντας τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του αντιστροφέα ισχύος της SolarEdge, ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να συνεργάζεται με συστήματα βελτιστοποίησης ισχύoς. Το αποτέλεσμα είναι το σύστημα SolarEdge να προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ από συμβατικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, να καταργεί σχεδιαστικούς περιορισμούς, να προσφέρει απόλυτη ορατότητα και σε επίπεδο πανέλου και ολόκληρου του συστήματος για παρακολούθηση και προειδοποίηση συντήρησης, να αντιμετωπίζει θέματα ασφάλειας και να παρέχει αντικλεπτική προστασία, και όλα αυτά με την ταυτόχρονη μείωση του κόστους της παραγόμενης ενέργειας. Η εταιρεία συνεργάζεται με κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο με στόχο την ενσωμάτωση των ενεργών ηλεκτρονικών συστημάτων στα φωτοβολταϊκά πανέλα. Η διεύθυνση της SolarEdge στο Διαδίκτυο είναι www.solaredge.com.

Εκπρόσωποι Εταιριών:

Enolia Solar Systems
Χαρίλαος Μητρελιάς
+30 210 67 20 060
cmitrelias@enoliaenergy.com

SolarEdge
Yael Eldar
SolarEdge
+972-54-4419940
yael.e@solaredge.com

Όλες οι εμπορικές ονομασίες και ονομασίες προϊόντων αποτελούν εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων εταιρειών.