Φωτοβολταϊκά πλαίσια KYOCERA: Τα πρώτα παγκοσμίως πιστοποιημένα από την TUV Rheinland με βάση τις νέες αυστηρότερες διαδικασίες ελέγχου «supertest»

Το νέο «supertest» περιλαμβάνει δύο φορές πιο σκληρούς εργαστηριακούς ελέγχους από το καθιερωμένο πρότυπο πιστοποίησης ποιότητας για τα φωτοβολταϊκά πλαίσια IEC 61215, κατ΄ ουσίαν προσομοιώνοντας σε εργαστηριακές συνθήκες 25 έτη λειτουργίας.

Τα φωτοβολταϊκά πλαίσια της KYOCERA είναι τα πρώτα στον κόσμο που πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμασίες που περιλαμβάνονται στο νέο παρατεταμένης διάρκειας «supertest» από την TUV Rheinland Ιαπωνίας, η οποία αξιολογεί ως ανεξάρτητος φορέας την ποιότητα και την αξιοπιστία των φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Το υπό δοκιμή φωτοβολταϊκό πλαίσιο της KYOCERA των 210 watt απέδειξε ότι διατηρεί σταθερή ισχύ καθ΄ όλη την διάρκεια των αυστηρών δοκιμών, οι οποίες αξιολογούν τα φωτοβολταϊκά πλαίσια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις χρησιμοποιούμενες έως σήμερα στην βιομηχανία διαδικασίες πιστοποίησης.

«Στοιχεία που συλλέγονται από τρείς μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στην Ισπανία και την Ταϋλάνδη δείχνουν ότι τα φωτοβολταϊκά πλαίσια μας αποδίδουν περίπου 16% περισσότερη ενέργεια από τις αρχικές προβλέψεις των εγκαταστατών», δήλωσε ο κ. Tetsuo Kuba, πρόεδρος της KYOCERA. «Τα αποτελέσματα των δοκιμών της TUV Rheinland πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα των φωτοβολταϊκών πλαισίων της KYOCERA, και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την μακροπρόθεσμη αξιοπιστία των προϊόντων μας, μέσω τόσο εσωτερικών όσο και ανεξάρτητων εξωτερικών πιστοποιήσεων στο μέλλον».

Το παρατεταμένης διάρκειας «supertest» υποβάλλει τα  φωτοβολταϊκά πλαίσια σε τέσσερεις κύκλους διαρκούς καταπόνησης : 100% υγρασίας υπό θερμική καταπόνηση πλήρους κύκλου από -40 έως +65 βαθμούς Κελσίου και τέλος έλεγχο της διόδου διαφυγής. Με βάση τα ανωτέρω πιστοποιείται η συνολική απόδοση και ποιότητα του φωτοβολταϊκού πλαισίου, εκθέτοντάς το σε δύο φορές πιο αντίξοες συνθήκες από αυτές που έχουν οριοθετηθεί από τον διεθνή οργανισμό IEC. 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, ενώ η παλαιά διαδικασία επιτρέπει να χρησιμοποιούνται διαφορετικά φωτοβολταϊκά πλαίσια σε κάθε ένα στάδιο της δοκιμασίας, το παρατεταμένης διάρκειας «supertest» επιβάλλει οι επιμέρους έλεγχοι να γίνονται στο ίδιο φωτοβολταϊκό πλαίσιο, αξιολογώντας το με αυτό τον τρόπο σε συνθήκες που προσομοιάζουν καλύτερα τις συνθήκες πραγματικής λειτουργίας. 

Με εμπειρίες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας από το 1975, η Kyocera ήταν η πρώτη εταιρεία στον κλάδο με μαζική παραγωγή φωτοβολταϊκών πλαισίων κρυσταλλικού πυριτίου. Η ποιότητα και αξιοπιστία των πλαισίων της KYOCERA αποδεικνύεται και εμπράκτως στο Sakura Research Center, όπου μια εγκατάσταση 43kWp που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1984 συνεχίζει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια με απώλειες ισχύος μόλις 9,6% σε 25 χρόνια.